Nové logo Frenštátu pod Radhoštěm

Branding

Nové logo Frenštátu pod Radhoštěm? Otázka, která okamžitě pronikla do myslí každého z týmu Modestia, když město Frenštát pod Radhoštěm oznámilo zahájení výběrového řízení na nové logo města a kompletní vizuální identitu. Prozkoumejme společně průběh tohoto projektu, zaměřme se na klíčové aspekty, na které jsme během tvorby kladli důraz, a podívejme se, jak celý proces nakonec dopadl.

Frenštát pod Radhoštěm

Frenštát je místem, kde tradice a inovace splývají v harmonickém taktu. S vypjatou pozorností k detailům a touhou po vytváření něčeho unikátního se město rozhodlo pro revitalizaci svého obrazu.

Frenštát pod Radhoštěm není jen dalším městem na mapě, je to ohnisko, kde se setkávají dva světy – minulost a budoucnost. Jeho ulice, náměstí a historické památky nesou v sobě dávné příběhy, zatímco jeho obyvatelé a vedení neustále hledají nové cesty a příležitosti pro rozvoj a inovaci. Toto spojení tradice a inovace vytváří jedinečnou atmosféru, která oživuje ducha města a inspiruje ty, kteří se do jeho světa ponoří.

frenstatpodradhostem cs 0003

Logo města: Otevření dveří novým příležitostem

Pojďme se tedy společně podívat, jak to začalo. Nastala chvíle, která může ve své důležitosti připomínat jen jedno – příležitost vytvořit něco zcela nového, něco, co bude vykreslovat duši a identitu Frenštátu pod Radhoštěm v celé její kráse a originalitě. Vedení města se rozhodlo spustit výběrové řízení na vytvoření nového loga města a kompletní vizuální identity, které budou město reprezentovat napříč všemi platformami, od tradičních médií až po digitální sféru.

Tato výzva vyžadovala nejen schopnost vnímat historii a dědictví Frenštátu pod Radhoštěm, ale také odvahu a kreativitu přinést do jeho obrazu nový dech života. Bez váhání jsme se chopili této příležitosti a s radostí jsme se pustili do práce. Průběh výběrového řízení na nové logo města byl rozdělen do dvou fází.

V prvním kole, anonymním, jsme vyslali naše návrhy nového loga města a veškerých potřebných výstupů. Druhé kolo přineslo finální výběr a šanci prezentovat naše nápady přímo v prostředí Frenštátu pod Radhoštěm. Osobní prezentace byla nejen možností prozkoumat město v jeho autentičnosti, ale také příležitostí nasát atmosféru a ducha místa přímo z jeho ulic.

Naše kreativní přístupy a důkladné provedení nás dovedly až do finále, kde jsme měli tu čest prezentovat náš kompletní projekt. Zde jsme detailně představili naše vize a možnosti, jak by nová vizuální identita mohla oživit a posílit obraz Frenštátu pod Radhoštěm ve veřejné sféře.

Nové logo Frenštátu pod Radhoštěm

Když už jsme si představili klienta a zadání, nyní nastává čas na tu kreativní část, kde se podíváme na to, jak takový nápad vůbec vznikl. Cílem celého projektu bylo vytvořit komplexní brandingovou strategii, která nejen zhmotní tradici Frenštátu od loga až po marketingové materiály, ale také přinese do jeho obrazu svěží dýchánek modernosti a funkční eleganci.

V našem designovém procesu jsme kladli důraz na několik klíčových aspektů, které považujeme za zásadní. Prvním z nich byla modernost. Snažili jsme se zajistit, aby nová identita Frenštátu reflektovala současný čas a vyzařovala aktuálnost, která bude oslovovat nejen dnešní, ale i budoucí generace. Dalším důležitým faktorem byla jednoduchá rozpoznatelnost. Toužili jsme po vytvoření loga, které by bylo natolik jedinečné a ikonické, že by si ho lidé mohli snadno zapamatovat a rozpoznat v každé situaci. A konečně, ale zdaleka ne méně důležitým prvkem, byla univerzálnost použití. Naše práce měla zajistit, že nová vizuální identita bude flexibilní a úspěšně se uplatní ve všech možných oblastech komunikace, od digitálního prostoru až po tištěné materiály.

Tato sada principů a hodnot nás vedla v průběhu tvůrčího procesu a vytvořila pevný základ pro naše nápady a koncepty. Každá linie, každý tvar a každá barva byly pečlivě promyšleny a vytvořeny tak, aby dokonale vyjadřovaly ducha a identitu Frenštátu pod Radhoštěm v souladu s požadavky klienta.

Symbol jako vstupní brána do Frenštátu

Když se řekne komunikační strategie, můžete si být jisti, že za ní stojí kreativní počiny, které mají oslnit každého, kdo se jimi dotkne. U nás to byla ikona loga, která se stala nezbytnou součástí našeho příběhu. Tato jedinečná symbolika v podobě písmene R se stala branou do světa Frenštátu, přinášející nám nejen značku, ale i průvodce kulturou a děním města.

V našem arzenálu komunikačních triků se ikona R stala naší tajnou zbraní. Tento malý symbol nenese jen samotné jméno Frenštátu pod Radhoštěm, ale nese sebou i ducha jeho okolí a tradic. Je to víc než jen obrázek, je to spojení mezi městem a jeho geografickým pozadím, kterému věříme a které má co říct.

Ale naše cesta k vizuální identitě nekončí jen u ikony. Písmo a barvy jsou dalšími hrdiny našeho příběhu. Písmo není jen obyčejné písmo – je to hlas, který mluví za nás. A barvy? Ty dokážou vyprávět celý příběh samy o sobě.

Pro nás zvítězilo písmo Manrope, vytvořené rukou Mikhaila Sharanda. Tento moderní sans serif nás nejen oslnil, ale také nám poskytl jistotu, že náš příběh bude srozumitelný a moderní.

Konec jednoho příběhu, začátek nové éry

Naše práce nekončila pouze u krásných obrázků na plakátech a letácích. Myšlenky se rychle přesunuly k tomu, jak propojit naši novou identitu s tím širším světem. Sestavení komplexní marketingové strategie bylo jako skládání puzzle, kde každý kousek měl své místo a účel. Propojení našeho brandingu s online prostředím bylo klíčové – od sociálních sítí až po cílené reklamy jsme se snažili oslnit a lákat dobrodruhy, kteří touží pozkoumat tento kouzelný kout světa. Teď jsme připraveni otevřít dveře a přivítat každého, kdo se odváží ponořit do tohoto malebného města, plného historie, tradic a moderního šarmu. I když jsme se neumístili na prvním místě, účast ve finále pro nás byla velmi cennou a přínosnou zkušeností.